SOS Dječje selo Ladimirevci/ prosinac 2021

NAJLJEPŠA BOŽIČNA PRIČA

NAJLJEPŠA BOŽIČNA PRIČA

Četvrtu godinu za redom Nogometni klub Šipovac i Udruga „Uvijek tu“ organizirali su akciju kako bi povodom Božićnih blagdana razveselili klince i klinceze u SOS Dječjem selu Ladimirevci. Sve što smo planirali smo i ispunili. I više od toga. Televizori, informatička oprema, prehrambeno-higijenski paketi, voće, slatkiši, „tone“ čokolade…sve je to stiglu na pravu adresu i u prave ruke.

„Ova akcija je posebna, prvenstveno zbog toga jer je četvrta po redu, a drugo jer ju provode ljudi koje smo do sada već dobro upoznali i koji su nam dragi prijatelji. Ovogodišnja donatorska akcija je ciljana prema potrebama koje sam ja, ispred naših 16 SOS obitelji, naznačio. Protekle dvije godine, zbog epidemije, stavile su nas u situaciju da moramo razmišljati na koji način ćemo pratiti školu, prvenstveno kako će djeca sudjelovati u online nastavi, ali i kako ćemo nastaviti provoditi sve edukativne aktivnosti za naše djelatnike, s naglaskom naravno na naše SOS mame i tete. Sukladno tome ovogodišnja donacija kamera i slušalica zapravo omogućava kvalitetno i nesmetano praćenje sadržaja za djecu i djelatnike" - Zoran Relić, direktor SOS Dječjeg sela Ladimirevci.

U realizaciji akcije ni ove godine nismo bili sami, dapače odaziv klubova, udruga, firmi i pojedinaca bio je veći nego ikada. Nogometni klubovi Motičina, Brezik i Velimirovac, rukometni klubovi Nexe i PPD Zagreb, Crveni križ Našice, Darda, Valpovo, Biograd na moru, Split, osnovne škole Darda, Bilje, „Dora Pejačević“ Našice, „I.B.Mažuranić“ Koška, „Ivan Brnjik Slovak“ Jelisavac, Vinari Moslavine, „Karolina“ Osijek, OPG Dušica Đurić, djelatnici Nexe grupe…

„U akciji sudjelujemo od samog početka, znači već četiri godine. Naš Klub mladih uključio se sa skupljanjem čokolada pod motom „Pokloni čokoladu, pokloni osmijeh”. Iz godine u godinu naši mladi su potaknuli i ostale klubove mladih iz Osječko-baranjske županije, ali i na razini cijele Hrvatske za slične akcije. Naši prijatelji tako su slali čokolade iz Biograda na moru, Splita, Rijeke i drugih gradova. Ovom prilikom čestitam svim mladima koji su se uključili u akciju i koji su odvojili nešto od sebe da bi pomogli drugima. Tom malom gestom ujedno su širili duh Crvenog križa, ali i duh Božića. ”- Igor Feldi, ravnatelj GDCK Našice.

Tijekom aukcija izvrtili smo dresove Nk Dinama i Osijeka, RK Nexea, PPD Zagreba i Gorenja te hrvatske rukometne reprezentacije. Vrhunac je bila borba za put u Španjolsku za dvije osobe na utakmicu EHF Lige LaRioja-Nexe. Za medijsko praćenje akcije veliko hvala ide 2.programu Hrvatskog radija, Radio Moslavini, Radio Petrinji, Glasu Istre, Osječkoj televiziji te našim TvNašice, Radio Našice i TV Našice bez cenzure. Ovo je bio prvi korak u novom ruhu ove akcije koja će od sada trajati tijekom cijele godine.

I ne samo ova za SOS Dječje selo Ladimirevci, pripremamo i druge akcije. Bit će tu za svakoga ponešto.

„Ova je akcija krenula iz Našica, preko cijele Hrvatske i dijela Europe za SOS Dječje selo Ladimirevci. Četvrtu godinu smo u dogovoru s gospodinom Relićem, direktorom SOS Dječjeg sela Ladimirevci, ostvarili akciju koja iz godine u godinu napreduje i raste. Ove su nam se godine pridružili brojni športski klubovi, društva Mladeži Crvenog križa, osnovne škole s našičkog područja, puno, puno udruga, pojedinaca i firmi iz cijele Hrvatske, pa i Europe. Ova će akcija od sada trajati kroz cijelu godinu, a donacije se mogu uplaćivati na račun udruge „Uvijek tu” Hrvatska. Isto tako u akciju se možete uključiti osobnim kontaktom preko udruge „Uvijek tu”, NK Šipovac ili kod bilo kojeg drugog sudionika ove akcije”- Vjekoslav Mahovlić, predsjednik udruge „Uvijek tu” Hrvatska.

I vi sami možete predložiti i osmisliti slijedeće izazove. Oni ne moraju nužno biti humanitarni već mogu na druge načine poboljšati život određene zajednice, mjesta, grada. To mogu biti športske, glazbene, kulturne, umjetničke akcije odnosno događanja.

Želimo vam blagoslovljen Božić i sretnu Novu 2022. godinu

Za nove dječje osmijehe – HVALA

Galerija slika-SOS Dječje selo Ladimirevci

 

 


Print  

O Nama

„Uvijek tu“ udruga je civilnog društva. Nikakva politika.